Montura blestemul ascuns


montura pop up2 Montura blestemul ascuns   montura crap
    Aceasta montura pentru crap se poate realiza in mai multe tipuri, dar mecanismul este acelasi, este o montura cu auto-intepare, atunci cand pestele incearca sa scuipe momeala afara din gura, boilesul se va roti in jurul tijei carligului. Montura cu momeala de tip fluture pe care v-o prezint in continuare este formata dintr-un boilies plutitor este taiat in doua jumatati, dispuse spate-in-spate, ceea ce uneori poate pacali crapii obisnuiti sa vada boiliesuri intregi, rotunde, cu forme bine conturate.
    Pentru aceasta avem nevoie de ac cu tija mai lunga , stoper pentru momeala, anou, fir textil si pop-up (eu am folosit un pop-up cu aroma de porumb). Introducem firul prin ochiul acului.
primul pas  Montura blestemul ascuns   montura crap
  Introducem anoul pe fir.
pasul 2 Montura blestemul ascuns   montura crap 
Legam anoul cu un nod cum cum se vede si in imagine.
pasul 3 Montura blestemul ascuns   montura crap
Introducem stoperul pentru momeala pe fir.
4 Montura blestemul ascuns   montura crap  
  Realizam bucla si legam acul cu nodul  Knotless Knot, am legat acul acum pentru a ne putea juca cu lungimea firului  de a o lasa cat ne trebuie. Atasam pop-up pe firul de par cu o croseta si in final montura noastra va arta astfel. Daca nu se echilibreaza putem adauga o biluta de plumb pe fir sau ca opritor pentru pop-up.
montura pop up2 Montura blestemul ascuns   montura crap
montura pop up 0 Montura blestemul ascuns   montura crap

Un comentariu:

Anonim spunea...

Seamana cu monturile de pe www.pescari-sportivi.ro