Montura fir de par cu boilies



   Montura cu fir de par este una dintre cele mai utilizate monturi la pescuitul de crap. Este o metoda experimentata cu rezultate foarte bune. Se foloseste  la pescuitul crapului cu boabe de porumb, boilies, viermusi  sau la orice alta momeala ce se poate adauga pe firul de par.    Pentru  montura fir de par cu boilies  avem nevoie de ac, fir textil, boilies ( am folosit un boilies de 20) , croseta, un inel de cauciuc  care il vom introduce pe ac si un opritor de silicon pentru boilies. Legam acul  cu nodul Knotless Knot  si  lasam o prelungire la extremitate. Avantajul legarii acului cu nodul Knotless Knot este ca putem regla dimensiunea firului de par.
     Lungimea prelungirii trebuie sa fie de circa 4-6 cm de la curbura acului in jos, pentru ca in final dupa realizarea buclei sa ramana de 2-4 cm, depinzand de dimensiunea boiliesului pe care avem dorim sa il folosim.
    Se face bucla la prelungire firlui pentru introducerea boilesului pe fir, se introduce un inel de cauciuc pe ac si opritorul pentru  boilies.
   Gaurim boiliesul cu un burghiu pentru a putea introduce firul prin interiorul acestuia. 
    Se introduce boilesul pe o croseta  aceasta se agata de fir  si se face translatia boilesului de pe croseta pe fir. Se fixeaza boiliesul astfel incat de la curbura acului pana la boilies sa ramana aproximativ 1 cm.
    Apoi se retrage punandu-se in bucla terminala un opritor din varnish sau elastic. Asa arata la final montura noastra.












Niciun comentariu: