Montura fir de par cu momotor culisant


    Montura cu momitor culisant si un carlig se foloseste in zonele in care fundul apei nu este malos. Este o montura simpla si ieftina folosita des de pescarii de pescarii ce pescuiesc la crap. Trasatura pestelui se simte imediat  deoarece momitorul culiseaza intre  cele doua opritoare.Pentru aceasta montura avem nevoie de un momitor culisant cu tub antinod, ac , opritoare intre care vom delimita momitorul si opritor pentru boilies. Pentru inceput introducem firul prin ochiul acului si atasam o bucata de tub din cauciuc pe ac.
In continuare punem opritorul de silicon pentru boilies pe firul  si facem bucla pentru firul de par. Acul il legam cu nodul Knotless Knot, avantajul  acestui nod este ca putem regla dimensiunea firului de par.
Introducem boiliesul pe firul de par cu ajutorul unei crosete.
  Atasam acul de firul principal prin intermediul unui vartej ce il vom lega cu Clinch Knot, iar pe firul de par putem adauga nu doar boilies ci si alte momeli cum ar fi : porumb, viermusi, pelete sau ce momeala dorim.(Boabe de porumb artificiale  , Fir de par cu boabe de porumb )





Niciun comentariu: