Montura fir de par cu pelete



    Montura cu fir de par este una dintre cele mai utilizate  monturi la pescuitul de crap. Este o metoda experimentata cu rezultate foarte bune. Se foloseste  la pescuitul crapului cu boabe de porumb, boilies, viermusi  sau la orice alta momeala ce se poate adauga pe firul de par.

     Va voi prezenta cat mai explicit cum se realizeaza o montura  fir de par cu pelete. Pentru a realiza montura  avem nevoie de ac, fir textil, peleta (am folosit o peleta Robin Red 20 ), croseta, un inel de cauciuc  care il vom introduce pe ac si un opritor de silicon pentru boilies. Legam acul  cu nodul Knotless Knot  si  lasam o prelungire la extremitate. Avantajul legarii acului cu nodul Knotless Knot este ca putem regla dimensiunea firului de par.
   Se face bucla la prelungire firlui pentru introducerea peleta  pe fir. Dupa ce realizam bucla sa avem o lungime de 2-4 cm de la curbura acului in jos in functie de marimea peletei.
   Se introduce peleta pe o croseta  aceasta se agata de fir  si se face translatia peletei de pe croseta pe fir. Se fixeaza  peleta astfel incat de la curbura carligului  pana la peleta sa ramana aproximativ 1 cm. Apoi se retrage croseta punandu-se in bucla terminala un opritor din varnish sau elastic.
   Asa va arata in final montura:
    Cea mai buna metoda de fixare a paletei este prin legare . Realizarea acestei monturi presupune respectarea pasilor anteriori iar in loc de fixarea peletei pe bucla aceasta se leaga.







Niciun comentariu: