Montura cu momeala critic echilibrata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  
 Montura cu momeala critic echilibrata este montura in care momeala anuleaza greutatea carligului. Aceasta se realizeaza prin  folosirea momelilor flotante sau combinarea momelii flontate cu momeala de fund. In acest caz momeala este mult mai usor aspirata de catre peste, greutatea momelii fiind mai mica, ne cresc sansele de a vedea crapul. Va voi prezenta in continuare o monutura critic echilibrata inlocuind o parte din boiliesul de fund cu boilies flotant.

       Pentru aceasta montura avem nevoie de un boilies, pop-up,  ac si  opritor de silicon.  La inceput introducem firul prin ochiul acului.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA      

   Dupa ce am intorodus firul prin ochiul acului, intorducem o bucata de tub din cauciuc pe carlig apoi introducem opritorul din silicon si in final facem bucla pentru firul de par. Legam carligul cu nodul Knotless Knot.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA    
  Taiem boililesul de fund in doua parti si un boilies flotant pentru a-l incadra intre cele doua parti ale boiliesului de fund. Introducem pe croseta boiliesurile si le facem translatia pe firul de par.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   
In final montura noastra va arata astfel:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niciun comentariu: